Vafle z gofia s malinovou omáčkou

Vafle z gofia s malinovou omáčkou

Tyto vafle vznikly jako taková neplánovaná snídaně k Valentýnu, vaflovač máme ve tvaru srdíček a zrovna jsme neměli jiné zmražené ovoce, než maliny.
Ale výsledek byl úžasný, teplé křupavé vafle, lehká chuť gofia a výborná malinová omáčka, která je dovedla k dokonalosti. Ochutnejte a uvidíte sami.

 

Vafle

Rozpustíme si máslo a necháme ho trochu zchladnout. V jedné míse smícháme gofio, mouku a prášek do pečiva. V druhé míse prošleháme vejce s vodou, mlékem a s cukrem. Vlijeme rozpuštěné máslo, nakonec vsypeme obsah první mísy a vytvoříme řidší těsto. Pečeme v rozpáleném vafovači.

Malinová omáčka

V malém hrnci krátce povaříme mražené maliny, smetanu na vaření a trochu cukru.

 

Ingredience
125 gramů kukuřičného gofia (lehce pražené)
125 gramů rýžové mouky
1/2 prášku do pečiva
100 gramů třtinového cukuru
1 lžíce vanilkové cukru (nejlépe domácího)
125 gramů másla
2 vejce
100 ml vody
100 ml mléka (může být i rostlinné)
mražené maliny
smetana ke šlehání
trocha cukru
Vafle gofio
Čas na přípravu
Doba vaření
15 min
25 min
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter