Ořechová gofio kolečka

Ořechová gofio kolečka

Vyzkoušejte bezlepkové cukroví, gofio kolečka, které jistě budou ozdobou vašeho vánočního stolu.

Postup:

Z gofia, moučkového cukru, mletých ořechů, skořice, kakaa a 160 g tuku zpracujeme na vále těsto. Zabalíme a necháme do druhého dne uležet v chladu.

Po částech těsto rozválíme natenko a vykrájíme kolečka.

Pečeme na plechu s papírem na pečení 6-7 minut při 180°C.

Vychladlé slepujeme krémem, který připravíme ušleháním másla s nutellou do pěny.

Slepená kolečka namáčíme jednou stranou do polevy a ještě před zatuhnutím přilepíme půlku ořechu.

Recept vytvořila mamincinyrecepty.cz, které moc děkujeme.
Ingredience
200 g kukuřičného gofia
80 g moučkového cukru
80 g mletých vlašských ořechů
1 lžička skořice
1 lžíce kakaa
160 g másla nebo Hery
100 g másla (na krém)
2-3 lžíce nutelly (na krém)
čokoládová poleva (na ozdobu)
půlky ořechů (na ozdobu)
Čas na přípravu
Doba vaření
min
min
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter