Jablečné muffiny se skořicí a čokoládou

Rýžové nebo ovesné vločky zalijte vodou a nechte je nabobtnat. Jablka nakrájejte na co možná nejmenší kousky.

Smíchejte v míse mouku, gofio a prášek do pečiva. Přidejte cukr, skořici a nakrájená jablka. V jiné míse vyšlehejte jogurt, vejce a olej. Potom smíchejte suché a mokré ingredience, přidejte vločky. Pokud je těsto příliš tuhé, tak přilejte trochu mléka, ale není to nutné. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu. Těsto naplňte do formiček na muffiny. Pečte na 180ºC, zhruba 25 – 30 minut.

Muffiny nejlépe chutnají ještě teplé.

Ingredience
100 gramů kukuřičného gofia s vlákninou
100 gramů rýžové mouky
80 gramů ovesných nebo rýžových vloček
120 gramů třtinového cukru
250 gramů bílého jogurtu
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce oleje
2 vejce
2 jablka
1 lžička skořice
50 gramů kvalitní hořké čokolády
Čas na přípravu
Doba vaření
30 min
30 min
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter