Cookies s kukuřičným gofiem

Cookies s kukuřičným gofiem

Ze surovin, které máte doma můžete vykouzlit rychlé pohoštění nebo dezert po nedělním obědě. Křehké sušenky jsou také tím pravým způsobem jak si vychutnat kukuřičné gofio. Nám se osvědčilo použít méně pražené varianty, které dají vyniknout chuti mandlí na povrchu.

Zdobit je můžete i čokoládou, kterou můžete zamíchat i do těsta.

 

Postup:

Nejdříve v míse propracujeme máslo s cukrem. Potom přidáme zbylé ingredience a vypracujeme homogenní těsto. Necháme 20 minut odležet v chladu. Poté si těsto rozdělíme na dvanáct částí, na plechu vyloženém pečícím papírem z nich vytvarujeme kulaté sušenky o síle cca 0,5 cm. Dozdobíme mandlemi. Pečeme při 180 stupních, zhruba 20 minut. Sušenky je nutné nechat vychladnout, po dopečení jsou křehké.

 

 

Tip:

Pokud vám nevadí lepek, můžete rýžovou mouku nahradit pšeničnou, pak není třeba přidávat xantanovou gumu.

Ingredience
125 gramů másla
80 gramů cukru
3 vejce
160 gramů rýžové mouky
40 gramů kukuřičného gofia (středně nebo silně pražené)
1/4 lžičky xantanové gumy
mandle na ozdobení
Čas na přípravu
Doba vaření
35 min
20 min
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter