Čekankový salát se smetanovým krémem z gofia

Čekanku rozdělíme na jednotlivé listy a namočíme je do studené vody (nejlépe s ledem). Potom si připravíme krém. Vyšleháme smetanu, přidáme do ní citronovou šťávu, česnek a gofio. Krém dochutíme solí a pepřem a dáme na chvíli vychladit. Krém si dáme do cukrářského sáčku a naplníme čekankové listy. Na závěr je lehce posypeme sladkou paprikou a petrželkou.

 

Ingredience
8 čekankových listů
2 nebo 3 stroužky česneku
50 gramů silně praženého gofia
1/4 litru smetany
šťáva z 1/2 citronu
pepř
sůl
na ozdobení sladká paprika a petrželka
Čas na přípravu
Doba vaření
20 min
20 min
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter